15 Kas 2020

İTÜ ile TCDD Arasında Önemli İşbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) arasında eğitim, danışmanlık ve araştırma konularında işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında eğitim, danışmanlık, araştırma konularında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol; eğitim, danışmanlık, araştırma konularında kapsamlı bir anlaşma niteliği taşıyor. İTÜ ile TCDD işbirliği protokolüne Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve TCDD Genel Müdürü, 1987 yılı İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunumuz Ali İhsan Uygun imza attı.

Demiryollarında emniyet ve güvenlik konuları başta olmak üzere, birçok başlıkta işbirliğini geliştirmeyi öngören protokole göre İTÜ, TCDD bünyesindeki personelin eğitimine ve uzmanlaşmasına katkıda bulunacak. Yapılacak ortaklığın en somut adımlarından biri ise, Demiryolu Emniyet ve Güvenlik Merkezi (UY-GAR) kurulması amacıyla teknolojik ve bilimsel işbirliğinin sağlanması olarak ön plana çıktı.

Protokol kapsamında işbirliği yapılacak konu başlıkları şunlar:

- İstanbul Teknik Üniversitesi danışmanlığında ortak bilimsel (danışmanlık ve proje ve araştırmalar dahil), eğitsel ve yönetsel çalışmalar konusunda işbirliği yapılması;

- Özellikle kontrol ve otomasyon, jeoloji, jeofizik, meteoroloji, inşaat, malzeme ve makine mühendisliği alanında ilgili araştırmalarla verimlilik arttırıcı uygulamalar konusunda işbirliği yapılması;

- TCDD’nin ihtiyaçları doğrultusunda, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanılarak TCDD personellerinin de görev alacağı projelerin hazırlanıp sunulması;

- Ortak bilimsel faaliyetler (çalıştay, sempozyum, kongre, konferans vb.) düzenlenmesi.

İTÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza töreninde, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent İnanç, Prof. Dr. Hüseyin Kızıl, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Ali Deniz ve TCDD Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş da hazır bulundular.

itu_tcdd_web_icerik-1 (1)itu_tcdd_web_icerik-2 (1)