09 Ara 2020

İTÜ TMDK ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İşbirliği Protokolü

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, “İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Temalı” işbirliği protokolü imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarında imzalanan protokol, İTÜ’nün akademik kapasitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün deneyimlerinin birleştirilerek ortak bir çalışma platformu oluşturma ve ilgili alanlarda iyi eğitim almış mutlu çocuklar yetiştirilmesini kapsıyor.

Bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen genel kültür dersi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin İTÜ tarafından eğitimlerle desteklenmesi, alınan eğitimlerin uygulamaya konulmasının sağlanması ve ülkesine faydalı, alanında güçlü bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kapsamlı İşbirliği

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Ortaokulu ile ilgili olarak genel kültür dersi öğretmen ihtiyaçlarının belirlenerek ders öğretmenlerinin ortaokulda görevlendirilmesi sağlanacak. Genel kültür dersleri öğretmenlerinin mesleki bilgi ve donanımlarının desteklenmesi ve arttırılması amacıyla İTÜ ile ortaklaşa eğitimler düzenlenecek ve eğitimlerin uygulama çalışmalarının ortaokulda yapılması sağlanacak.

Protokol için İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı İTÜ TMDK Binasında bir araya geldi. İmza töreninde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Ali Tüfekçi, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Can Karadoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Mesut Halili de hazır bulundu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ