04 Kas 2020
İTÜ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne Çin’den “En iyi sunum” Ödülü
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL), Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “4. Kuşak ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı”nda, “En İyi Sunum” ödülüne layık görüldü.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (İTÜ MTAL), Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “4. Kuşak ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı”nda, Best Presentation ödülü verildi.
EİT Bilim Vakfı, Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Çin Bilim ve Teknoloji Birliği (CAST) işbirliğinde, CAST Çocuk ve Gençlik Bilim Merkezi tarafından düzenlenen “4. Kuşak ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı”, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirildi. Çalıştaya katılan İTÜ MTAL öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başarılı sunumları ile ülkemizi gururlandırdı.
Birçok ülkenin yer aldığı gençlik kampı etkinliğine sağlık temasında “Covid-19’a Karşı Korunma El Kitabı” projesiyle İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri Kayra Koray Yılmaz, (Elektrik-Elektronik Teknolojisi), Şevval Zehra Kartal (Denizcilik) ve Halil Yusuf Solak (Bilişim Teknolojileri), İngilizce öğretmeni Selin Sarıoğlu’nun danışmanlığında katılım sağladılar.
İTÜ MTAL öğrencileri, COVID-19 pandemisi esnasında öğrencilerin ne gibi adımlarla koronavirüsten korunabileceğini bir kitapçık haline getirdi ve belirtilen önlemleri görsel kanallar ile birlikte öğrencilerin benimsemesi hedeflendi. Hedeflenen noktalar hafızada daha uzun kalacak ve günlük hayatımıza uyarlanacak şekilde yapılan videoda anlattı.
Prof. Dr. Hüseyin Toros “Proje bazlı başarılarımızın devamı gelecek”
Öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini başarılı sunulmalarından dolayı kutlayan İTÜ MTAL Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros; İTÜ MTAL’in, kuruluşunun henüz ikinci yılında olmasına rağmen projeleriyle uluslararası etkinliklerde boy gösterdiğini ve bundan sonra da etkin olmaya devam edeceğini belirtti. Prof. Dr. Toros, sözlerini şöyle sürdürdü: “İletişim teknolojilerindeki gelişmeler, uzakları yakın etmeye devam ediyor. Eğitimde sanal ortamların kullanımının yaygınlaşması okullar arası uzak mesafeleri yakın kılıyor. Zaman ve mekân ölçeği değişiyor. Dünyanın büyük bir imtihandan geçtiği günümüzde bu bunalımı fırsata çevirebilen kurum ve kuruluşlar hızla başarıya doğru koşuyorlar. Öğrenciler, öğretmenler, veliler, yönetimler, sektörler ve medya ile birlikte, merkeze insanı alarak, geleceğimizi ve insanlığımızı şekillendiriyorlar. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde tüm paydaşların ortak hedef oluşturmaları ve aydınlık yarınlarımız için sıkı işbirliktelikleri yapmaları sanal ortamda daha kolay oluyor. İpekyolu güzergâhındaki ülkeleri bir araya getiren etkinlik, kültürler arası alışverişi güçlendirme, uluslararası işbirliğini teşvik etme ve yeniliğe ilham verme noktasında önemli bir misyon üstlendi. İTÜ MTAL olarak ülkemizi başarıyla temsil ettiğimiz için gururlu ve mutluyuz.”
İTÜ MTAL’in başarılı sunumuna buradan erişebilirsiniz.