18 Kas 2020

39 İTÜ’lü Akademisyen Stanford Üniversitesi’nin Sıralama Listesinde

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makalesine göre dünyada ilk % 2’lik dilimde 39 İTÜ’lü akademisyen yer aldı. Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listeye, İTÜ 39 bilim insanı ile Türkiye’den en fazla akademisyeniyle dahil olan üniversite oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk % 2) bir veri tabanı oluşturdu.

Bu standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı. Çalışma, bu göstergeleri kullanılarak bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı.

Türkiye’den listeye giren en fazla akademisyen sayısı İTÜ’den

Dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listeye 39 bilim insanı ile Türkiye’den en fazla akademisyeni giren üniversite İTÜ oldu. Listede; Çevre Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ile Jeoloji Mühendisliği bölümlerimizden kendi alanlarında ilk yüzde yer alan çok sayıda akademisyenimiz bulunuyor.

Öğretim üyelerimize üniversitemize yaşattıkları gurur için teşekkür ediyoruz.

Sıralamaya giren İTÜ’lü akademisyenlerimizin listesi için tıklayınız.

Sıralamanın tam listesine buradan ulaşılabilir.
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ