05 Kas 2020

İTÜ, Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri Arasında İkinci Sırada

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK), üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2020 sonuçları belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre, İstanbul Teknik Üniversitesi ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 74,9 puanla ikinciliği paylaştı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi - 2020 sonuçları açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan sonuçlara göre, İstanbul Teknik Üniversitesi ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 74,9 puanla ikinciliği paylaştı.

185 Üniversite Değerlendirildi

Bu sene endekse öğretim üyesi sayısı 50’nin üzerinde olan 185 üniversite dahil edildi. Veri toplama sürecine 282 kurum katkı sağladı. TÜBİTAK öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TTGV, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversiteler bu sürecin en öncelikli paydaşları arasında yer aldı.

Endekste üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 4 başlık altında 22 göstergeye göre sıralandı.

Sıralamayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi - 2020 sonuçları kapsamında, en girişimci ve en yenilikçi ikinci üniversite olarak yer aldık. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Toplam 185 üniversitenin değerlendirmeye alındığı listede, İTÜ ile birlikte ilk 10’da yer alan diğer üniversiteler ve endeks puanları ise şu şekilde:

SıraÜniversiteToplam Puan
1ODTÜ81,9
2İTÜ74,9
2Bilkent Üniversitesi74,9
3Sabancı Üniversitesi73,6
4Boğaziçi Üniversitesi70,2
5YTÜ67,9
6Koç Üniversitesi65,4
7GTÜ64,4
8Özyeğin Üniversitesi63,7
9İYTE63,2
10Ege Üniversitesi60,7

Listenin tamamına ulaşmak için tıklayınız.