02 Kas 2020

İTÜ’lü Öğrencilerin Stanford Üniversitesi’nde Gurur Veren Başarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde okuyan dört öğrencimiz Stanford University Hasso Platner Institute (d.school) tarafından 2012 yılından beri düzenlenen University Innovation Fellows Programı’ndaki 6 haftalık yoğun eğitimi başarıyla tamamlayarak üniversite inovasyon elçisi seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Bright, öğrencilerin girişimcilik ve sosyal inovasyon becerilerini geliştirmeye odaklanarak kampüste değişim yaratacak bir öğrenci topluluğu inşa etmek üzere Fire Up Değişim Öncüleri Sertifika Programı’nı başlattı. Bu program sonucu seçilen öğrenciler, Boğaziçi ve İTÜ’den ekip olarak aday olarak gösterildi.

İşte başarılı gençler;

Cansu_cevik
Cansu Çevik

İTÜ Çevre Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim. 2019 Kasım ayında İTÜ Havacılık Kulübünün düzenlediği organizasyonla P2 lisanslı yamaç paraşütü pilotuyum, kulüp içinde faaliyet göstermekteyim. Geçtiğimiz Mart ayında hayatımın önemli basamaklarından birisi olan İTÜ Ginova - Boğaziçi Bright Değişim Öncüleri Programı Fire-Up projesine devam edip Stanford Üniversitesinin programına katılma hakkı kazanan dört öğrenciden biriyim. Bu süreç bizim için oldukça keyifli ve yoğun geçti; yapabileceğime inanamadığım birçok adım atmamı sağlayan bir ivme kazandırdı. Gelecek hedeflerimi inovasyon projelerine dayandırmak istiyorum. Stanford UIF kapsamında GİNOVA ile çalışarak İTÜ ekosistemi için oluşturulacak “Açık İnovasyon Çağrıları” ’nın organizasyonunda çalışacağım. Süreç boyunca bizleri destekleyen İTÜ GİNOVA’ya da teşekkürlerimi sunuyorum.


Selenay_sonay_tufan
Selenay Sonay Tufan


İTÜ Makine Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim. Stanford Üniversitesi’ne bağlı gerçekleştirilen bu programa İTÜ Ginova tarafından aday gösterildiğim için çok mutluyum. University Innovation Fellows programına dahil olduğum günden itibaren hem kendi kişisel yolculuğum için çok güzel bir deneyim edinmiş hem de üniversitemizin bir sorununa çözüm bulabilmek için iyi bir fırsat edinmiş oldum. Bu program kapsamında ekibim ile hayat boyu unutmayacağım bazen zorlu bazen çok zevkli onlarca anı yaşadık ve çokça da çalıştık. Bu çalışmalarımız sonunda dördü bireysel biri ekipçe olmak üzere 5 proje geliştirdik. Benim projem üniversitemizin sosyal yaşamını geliştirmeye odaklanmış bir proje. Bu proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler ile üniversitemizin sosyal yaşamına katkı sağlarken üniversitemizdeki yenilikçi ve girişimci öğrenci sayısını da arttırmaya çalışacağız. Umarım projelerimiz ile hepimiz için pozitif etki yaratabiliriz. İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere İTÜ GİNOVA’ya, Stanford Üniversitesi’ne, tüm ekip arkadaşlarıma, danışman hocalarıma ve üzerimizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Selin_yilmaz
Selin Yılmaz

İşletme Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi. İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen mentörlük programında Öğrenci Mentörü olarak rol alan Selin, İTÜ’nün ortaklar arasında yer aldığı, üniversite-sanayi işbirliğindeki bariyerleri ortadan kaldıran sınır genişleticilerin rolüne ilişkin bir Avrupa Komisyonu projesinde asistan olarak görev almaktadır. Stanford UIF programı kapsamında ise İTÜ GİNOVA işbirliğiyle kurgulanacak olan proje takımlarından sanayiye bilgi aktarımına dair bir arayüz projesi üzerinde çalışacak.





Serhat_bilge
Serhat Bilge

Maden Mühendisliği Lisans 4. sınıf öğrencisi; Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörlüğünde İnovasyon Hızlandırıcısı olarak çalışıyor. İleride tekno-antropolog olup dijital ortamdaki insan davranışlarını modelleyerek SDG hedeflerine yönelik servis ve deneyim tasarımı üzerine çalışmak istiyor ve mühendis kökenli olmanın bu planda fark yaratacağını düşünüyor. Stanford UIF kapsamında GİNOVA ile çalışarak İTÜ ekosistemi için oluşturulacak İnovasyon Söylemi üzerine çalışacak.




Programa Dair


UIF programının amacı, öğrencilerin üniversitelerinde “değişim öncüsü” misyonu yüklenerek geliştirdikleri yenilikçi projelerle ekosistemdeki bağları kuvvetlendirmektir. Program kapsamında d.school tarafından verilen 6 haftalık eğitimde öğrencilerin, kampüs ekosistemlerini derinlemesine analiz etmek için belli araçlar ve kaynakların kullanımını özümsemesi amaçlanır. Yaratıcı Düşünme ve Yalın Girişim gibi konuları keşfeden fellowlar, bilgilerini okullarındaki ihtiyaçları karşılamak üzere benzersiz projeler geliştirmek için kullanırlar.

UIF İTÜ 2020 ekibinin öğrenci projelerine dair ayrıntılı bilgi almak için uif wiki sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

UIF İTÜ Değişim Hikayesi:
https://youtu.be/IkuZFS1WSl0

UIF İTÜ Öğrenci Projeleri:
https://universityinnovation.org/wiki/Priorities:Istanbul_Technical_University_Student_Priorities

UIF İTÜ Kampüs Wiki Sayfası:https://universityinnovation.org/wiki/School:Istanbul_Technical_University

Mail: ituuif@itu.edu.tr 

Instagram: https://www.instagram.com/itu.uif/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/istanbul-technical-university-innovation-fellows

YouTube: https://youtube.com/channel/UCj4Wz905RLis-Y9wEOSoEmg

">
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ