28 Eyl 2020

Teknofest 2020’de İTÜ Rüzgârı Esti

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve ilk kez İstanbul dışında yapılan TEKNOFEST 2020 Gaziantep kapsamında farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarda İTÜ öğrenci takımlarının projeleri başarılarıyla göz doldurdu. En iyi dereceye giren 2 ekibimiz, ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi

Haber Yayın Tarihi: 28 Eylül 2020

Türkiye’nin Teknoloji Hamlesinde İTÜ’nün Proje Başarısı

Milli Teknoloji Hamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle gerçekleştirilen TEKNOFEST'te İTÜ projeleri başarılarıyla göz doldurdu.

Toplamda 175 Üniversiteden 11898 öğrencinin başvuruda bulunduğu TEKNOFEST2020 Teknoloji Yarışmalarında en başarılı takımlar arasına giren 23 teknoloji takımımız, 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen finallerde Üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Birincilerimizin Ödülü Cumhurbaşkanımızdan

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST2020 Gaziantep'te bu sene İTÜ rüzgarı esti. Teknoloji takımlarımız projeleri ile yarışmalara damgasını vurdu. Jet Motor Tasarım yarışmasında 1. olan Seyyal Takımımıza ve Helikopter Tasarım yarışmasında 1. olan İTÜ Beecopter Takımımıza madalyaları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Rektörümüzden Öğrencilerimize Tam Destek

Rektörümüz Prof.Dr. İsmail Koyuncu ve Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Hüseyin Kızıl, Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST2020 ödül töreninde öğrencilerimizin heyecanına ortak oldular. Öğrencilerimizle ödülleriyle birlikte fotoğrafta çektiren Prof.Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının düzenlenmesine öncülük eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; TEKNOFEST2020'de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim için başarı, hayallerini gerçekleştirmek için mücadele eden öğrencilerimizin gayretidir. Yanınızda olmak büyük mutluluktu. Hepinizle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Apis AR-GE Takımımızdan TEKNOFEST 2020'de iki ödül

Apis AR-GE Takımımız TEKNOFEST 2020'de, Türksat Model Uydu Yarışması'nda ikinci, TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması'da üçüncü oldu. TEKNOFEST 2020 kapanışını ise Vefa Roket Takımlarımız ödül alarak yaptı. Genç Mimar Sinan Vefa Roket Takımımız "Roket Yarışması Yüksek İrtifa Kategorisi"nde ikinci olurken, “Vefa İnsansız Sistemler Takımımız”  ise Roket Yarışması Alçak İrtifa Kategorisinde üçüncü oldu.

23 Takımımız Finallerdeydi

Takım Adı

Yarışma Adı

ALENES