18 Eki 2024

İTÜ’lü Bilim İnsanlarıyla Çevre Sorunları ve Medyanın Rolü Üzerine

Prof. Dr. Hüseyin Toros, Prof. Dr. Berk Üstündağ, Doç. Dr. Börte Köse Mutlu ve Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları’nın katılımıyla İTÜ ve AA Çevre Haberleri Müdürlüğü Yeşilhat işbirliğinde düzenlenen etkinlikte çevre sorunları ve bu sorunların topluma aktarılmasında medyanın rolü tartışıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) çevre sorunları üzerine yapılan bilimsel araştırmaların medya üzerinden halkla ulaşmasının öneminin konuşulduğu verimli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 15 Ekim 2024 Salı günü Afet Yönetimi Enstitüsü Remzi Ülker Konferans Salonu’nda bilim insanları, öğrenciler ve AA Çevre Haberleri Müdürlüğü Yeşilhat bir araya geldi.

Prof. Dr. Hüseyin Toros konuşmasında iklim değişikliği etkilerine odaklandı. Prof. Dr. Berk Üstündağ yapay zekâ ve çevre arasındaki ilişkiyi anlattı. Doç. Dr. Börte Köse Mutlu karbon yakalama teknolojileri, Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları ise fosil yakıtlardan kaynaklanan kirlilik üzerinde durdu.

Etkinliğin son bölümünde öğretim üyelerimiz, öğrencilerimizden kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. AA Yeşilhat’ta yayımlanan haberi okumak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ