26 Tem 2024

EELISA 3.Ortak Çağrı Sonuçları Açıklandı

İTÜ, EELISA partnerleri ve işbirlikçileri arasında 3. Ortak Çağrı sonuçlarına göre desteklenmeye değer görülen 13 proje arasında 2 liderlik ve 9 ortak organizatörlük göreviyle etkin bir rol oynuyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Yükseköğretimi, işbirliği ve disiplinlerarası çalışmayla BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda şekillendirmeyi hedefleyen EELISA 3. Ortak Çağrısı’nın kazananları açıklandı. Bu doğrultuda çeşitli EELISA Topluluklarının önerileri arasından seçilen 13 öğrenme etkinliği, toplam 130.000 Euro ile desteklenecek. İTÜ, desteklenen projelerde 2 liderlik ve 9 organizatörlük görevi yürütecek.

Gerçek sosyal etki oluşturan etkinlikler

EELISA partnerleri ve işbirlikçileri arasında zorluğa dayalı öğrenmeyi (challenge-based learning) destekleyecek bu projelerde yer alan öğrenci, akademisyen ve araştırmacılar küresel sorunların üstesinden gelmek için büyük önem taşıyan yenilikçi öğrenme formatlarını tasarlayacak. Katılımcılar SKA doğrultusunda gerçek bir sosyal etkinin parçası olacak.

Yeni çağrı başvuruları Eylül’de

EELISA genelinde çağrının teklif süreçlerinde 10 EELISA partnerinin eşit şekilde yer alması önem taşıyor. Ortak Çağrı, EELISA Avrupa Üniversitesi’nin yenilikçi öğrenme yöntemlerini teşvik etmesi ve ağı içinde ulus ötesi iş birliğini geliştirme konusunda kararlılığını gösteriyor.

Açılması beklenen 4. Ortak Çağrı’nın ise 1 Eylül’de başvuruları alması bekleniyor. Başvuruların son teslim tarihi 15 Ekim, kabul edilen başvuruların açıklanma tarihi ise 30 Ekim olarak belirlendi. Yapılacak Çağrı’nın duyurusunu İTÜ EELISA bültenlerinden veya EELISA internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

EELISA 3. Ortak Çağrısı'yla destek kazanan projelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ