09 May 2024

3. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

8-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, SDKM’de farklı alanlarda akademik çalışmalar yürüten akademisyen ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından 8-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu (IGRS’24) İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bilimsel bildiri sunumlarına ev sahipliği yaptı.

2022 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenen sempozyumun açılışına katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, konuşmasında lisansüstü düzeyde yapılan akademik çalışmaların, mühendislik bilimlerinin geleceğine sağladığı katkıya işaret ederek, sempozyumun farklı disiplinlerden çalışmaları buluşturmasının sağladığı zengin düşünce ortamının önemine dikkat çekti.

Lisansüstü düzeyinde öğrenci ve mezunların, kendi alanlarında gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucu hazırladıkları akademik bildirileri yüz yüze, çevrimiçi ve poster formunda sunma imkânına kavuştuğu sempozyumda ayrıca, uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen lisansüstü eğitimde çevrimiçi eğitim ve lisansüstü eğitimde yapay zekâ konularına odaklanan çalıştay oturumlarına da yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ