09 May 2024

İTÜ, Deprem Çalıştayı için Bingöl’de

İTÜ ve Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Deprem Çalıştayı” 6-7 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bingöl’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Bingöl Deprem Çalıştayı”, alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla, 6-7 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Çalıştayın açılışında deprem riski karşısında her zaman bilinçli olmanın gerekliliğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, depremin olumsuz etkilerini azaltmak için, uzman akademisyenlerin sunduğu bilimsel reçetelere duyulan ihtiyacı vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi: 

“Bugün, deprem riski taşıyan şehirlerimizden biri olan Bingöl’de bu sempozyumu gerçekleştiriyor olmamızı anlamlı buluyorum. Son 75 yılda; 6,4 ile 6,9 magnitüd aralığında üç büyük depremin gerçekleştiği Bingöl’de her zaman sismik tehlikeye karşı bilinçli hareket edilmesi gerekmektedir. İTÜ ve Bingöl Üniversitesi’nden kıymetli akademisyenlerin yanı sıra değerli AFAD yetkililerinin de sunumlarının yer aldığı bu bilimsel buluşmada; kent planlaması, deprem atıkları, depremin tarihi yapılara etkisi, afet yönetiminde kurumların rolü gibi birçok farklı konuda güncel verileri paylaşma imkânı elde edeceğiz.”

İki gün boyunca sismik riskle mücadele imkânlarına odaklı bilimsel sunumlara ev sahipliği yapan sempozyumda, ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen bir video konferans da yer aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ