07 May 2024

İTÜ’de “9. İstanbul Karbon Zirvesi”

6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen “9. İstanbul Karbon Zirvesi”, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de uzman akademisyenleri ve sektör temsilcilerini; alanın ilgilileriyle bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ); Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 9. kez düzenlediği “İstanbul Karbon Zirvesi”, 6-7 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde alanın ilgililerini ağırladı. 

Bu yıl, “İklim Değişikliği Kaynaklı Riskler, Fırsatlar ve Karbon Ticareti” temasıyla düzenlenen zirvede; yeşil dönüşüm için finansal fırsatlar, karbon yönetimi ve endüstri ilişkisi, iş dünyasında karbon yönetimi ve ticareti, karbon yönetimi ve enerji gibi başlıklarda güncel bilgi ve görüşlerin katılımcılarla paylaşıldığı sunumlara yer verildi.

İki gün boyunca devam eden etkinlik kapsamında karbon yönetiminde gerçekleştirilen başarılı uygulamaların ödüllendirildiği “Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni”ne de yer verildi. Yoğun bir katılıma ev sahipliği yapan zirve; sektörün öncü şirketlerine ait tanıtım stantlarına yapılan ziyaretlerle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ