26 Nis 2024

İTÜ ve YÖK İşbirliğiyle Yükseköğretimde Yapay Zekâ Atılımı

YÖK’ün Türkiye genelinde 20 farklı üniversitede açacağı 71 yapay zekâ temelli eğitim programıyla ilgili süreçlerde İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlük görevi üstlenecek.

Türkiye’nin ilk “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü”ne sahip olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ülkemizin yapay zekâ temelli akademik eğitim birikiminin gelişmesine yönelik öncü atılımlarda etkin rol üstlenmeye devam ediyor.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri” toplantısında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bütün sektörlerde dijital teknolojilerle uyumlu yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyacı vurgulayarak, ülke genelinde yapay zekâ alanına ilişkin yeni lisans ve önlisans programlarının açılacağını duyurdu.

Türkiye genelinde, 20 üniversitede kurulacak toplam 71 yeni programla ilgili süreçlerde İstanbul Teknik Üniversitesi, koordinatörlük görevi üstlenecek.

İTÜ’de “Siber Güvenlik Mühendisliği”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Türkiye’nin dijital teknolojilerine yönelik akademik eğitim sahasındaki geleceğinin konuşulduğu toplantıda; İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Siber Güvenlik Mühendisliği programının açılacağının; ayrıca İTÜ’de faaliyet gösteren Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği programının “Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği” ismiyle yeniden yapılandırılacağının müjdesini verdi.