25 Nis 2024

İTÜ Bellatrix Uzay Takımımıza NASA’dan Ödül

NASA tarafından düzenlenen HERC 2024’e katılan ilk ve tek Türk öğrenci grubu olan İTÜ Bellatrix Uzay Takımı, “Artemis Educator” ödülüne layık görülerek uluslararası bir başarıya imza attı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen “2024 İnsanlı Keşif Aracı Yarışması”na (HERC 2024) katılan ilk ve tek Türk öğrenci topluluğu olan İTÜ Bellatrix Uzay Takımı, Amerika Birleşik Devletleri, Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nde gerçekleşen yarışmanın ardından ödüle layık görüldü.

Tasarladıkları insan gücüyle çalışan araçlar aracılığıyla Ay ve Mars yüzey simülasyonu üzerinde belirlenmiş parkurlarda yarışan 72 öğrenci takımından biri olan İTÜ Bellatrix Takımı, yarışmanın ardından “Artemis Educator” ödülüne layık görüldü.

Proje takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.