19 Nis 2024

“A|Z ITU Journal of the Faculty of Architecture” Yeni Sayısıyla Çıktı

İTÜ tarafından yayımlanan ve mimarlık sahasında erişilen güncel bilimsel bulgulara yer veren akademik yayınlara ev sahipliği yapan A|Z ITU Journal of the Faculty of Architecture, “Dayanıklılık” konulu yeni sayısıyla çıktı.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde, Prof. Dr. Aliye Ahu Gülümser’in editörlüğünde yılda üç kez İngilizce olarak yayımlanan A|Z ITU Journal of the Faculty of Architecture, 2024 yılının ilk sayısıyla okuyucuyla buluştu. Tasarım, planlama, araştırma, eğitim, teknoloji, tarih ve sanatla ilgili bilimsel makalelere sayfalarında yer veren hakemli akademik dergi, Mart 2024 tarihli sayısında “Dayanıklılık” (Resilience) konulu bir dosyaya yer verdi.

Teknolojik gelişmelerden yararlanarak sürdürülebilir, estetik, dayanıklı şehirler ve mimari yapılar inşa etme imkânları üzerine farklı bilimsel disiplinlerden beslenen akademik makalelerin yer aldığı bu sayısıyla dergi; mimarlık, şehir planlaması ve tasarım gibi alanlarda güncel bir yol haritası oluşturmayı hedefliyor.

A|Z ITU Journal of the Faculty of Architecture’ın Mart 2024 sayısını okumak için tıklayın.