05 Nis 2024

İTÜ’de 8. Savunma Teknolojileri Günleri

İTÜ SAVTEK tarafından 3-5 Nisan 2024 tarihleri arasında , İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de gerçekleştirilen Savunma Teknolojileri Günleri; savunma sektörünün alanında yetkin temsilcileriyle genç mühendisleri bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (İTÜ SAVTEK) tarafından düzenlenen Savunma Teknoloji Günleri’nde sektöre yön veren şirketlerden gelen yetkililerinin, alanın güncel durumuna dair düşüncelerini ve deneyimlerini içeren sunumlarına yer verildi. 3-5 Nisan 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, katılımcıların savunma teknolojileri alanındaki güncel gelişmelerden haberdar olmasına olanak tanıdı.

Programın açılışında sektörün güncel ihtiyaçlarıyla teknik bilgiyi buluşturan öğrenci faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, üniversite-sanayi işbirliğinin beraberinde getirdiği kazanımları vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“İstanbul Teknik Üniversitesi, Ar-Ge ve teknik eğitim başta olmak üzere teknolojinin üretim sürecine yoğun biçimde katıldığı alanlarda çok değerli projelere imza atıyor. Hem kurumsal olarak hem de bireysel çalışmalarla birlikte ilerleyen bu süreçte, önceliğimiz elbette ülkemizin gücüne güç katacak projelerde her zaman en ön sırada yer almak. Bu anlamıyla, her bir akademisyenimiz ve öğrencimiz vizyoner ve proaktif bir bakış açısıyla, yenilikçi ve çığır açıcı işler yapmaya devam edecek. İTÜ olarak, ülkemiz için katma değer üretecek her bir proje ve faaliyette biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Üç gün boyunca devam eden konferansların yanı sıra, savunma sanayiinin önde gelen kurumlarına ait stantlarda ziyaretçilerle güncel sektörel gelişmeler paylaşıldı. Kültür merkezinin dışında sergilenen “EJDER YALÇIN 4X4” ve “COBRA II” model zırhlı askeri araçlar ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ