28 Şub 2024

İTÜ’de “Mühendis Erbakan” Konferansı

İTÜ mezunu ve öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının yıldönümünde İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi’nde düzenlenen bir konferansla anıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından düzenlenen “Mühendis Erbakan” konferansı, 27 Şubat 2024 tarihinde İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Vefatının 13. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen program, İTÜ mezunu ve öğretim üyesi Prof. Dr. Erbakan’ın bilim insanı ve mühendis kişiliğini mercek altına alan uzman isimlerin konuşmalarına ev sahipliği yaptı.

“Erbakan, öncü bir mühendis ve bilim insanıydı”

İTÜ Motorlar Enstitüsü’nde görev yaptığı yıllarda ekibiyle beraber Türkiye’nin ilk dizel motorunu yapan Prof. Dr. Erbakan’ın yerli motor ve yerli otomobil üretimi konusundaki vizyoner hamlelerine değinen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, programın açılışında yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi:

“İki buçuk asırlık kurumsal yolculuğumuzda; Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen öğrenciler İTÜ’de yetişti ve mezun oldu. Emek ve çabalarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bugünlere taşıyan akademisyenler, bilim insanları ve öğrenciler memlekete, bilime ve insanlığa eşsiz katkılarda bulundular. Bizler, İTÜ’lü olarak bu kıymetli insanların mirasını taşıyoruz. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan da bu değerlerimizden biriydi.”

Açılış konuşmasının ardından, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Gümüş moderatörlüğünde; eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eski milletvekili ve İTÜ mezunu Dr. İbrahim Ertan Yülek, İTÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Kor ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen oturumda Prof. Dr. Erbakan’ın, Türkiye’nin ilk dizel motorunun üretilişi ve seri imalat için Gümüş Motor AŞ’nin kuruluşu ve Devrim Otomobillerinin yapımı gibi birçok tarihsel olguda üstlendiği rol ele alındı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ