18 Oca 2024

İTÜ’nün Tarihsel Kökleri ve Temelleri

İTÜ’nün 250. Yılı için özel olarak hazırlanan 13 tematik belgeselden üçü İTÜ’nün tarihsel temellerine ışık tutarken, aynı zamanda üniversitemizin başarı hikâyesinin köklerine de uzanıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

2023 yılında, 250. kuruluş yıldönümünü birçok etkinlikle kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi, “İTÜ 250. Yıl Belgeselleri” gibi kalıcı işlere de imza attı. Toplam 13 belgeselden oluşan serinin, 2023’ün Kasım ve Aralık aylarında YouTube kanalımızda yayınlanan Mühendisliğin Kökleri, Mimarlığın Temelleri ve İTÜ’yü İTÜ Yapanlar bölümleri ilgi gördü.

Mühendisliğin Kökleri

Mühendisliğin Kökleri belgeseli, ilk tanımlarından başlayarak sanayi devriminin etkilerinden ve 1773’ten bugüne mühendisliğin gelişim sürecinden bahsediyor. Cumhuriyetimizin imar, inşa ve gelişiminde İTÜ’nün üstlendiği görevlere ve geleceğimizi dönüştürecek projelere değiniyor.

Mimarlığın Temelleri

Mimarlığın Temelleri belgeseli Marcus Vitruvius’dan Mimar Sinan’a; Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet mimarisinden Birinci ve İkinci Ulusal Mimari akımlarına kadar birçok konuya değiniyor. Bugün İTÜ Ekolü olarak anılan ekolün oluşum sürecini anlatırken yine İTÜ Ekolü’nün öncülerinden ve eserlerinden bahsediliyor.

İTÜ’yü İTÜ Yapanlar

İTÜ’yü İTÜ Yapanlar belgeseli 1773’ten bugüne “İTÜ Ekolü”nün oluşmasında büyük katkıları olan ve İTÜ’yü bugünlere taşıyan başhocalar, nazırlar, rektörlerden olduğu kadar  Ata Nutku, Mustafa İnan, İhsan Ketin ve Emin Onat gibi kıymetli hocaların hikâyelerinden ve eserlerinden de söz ediyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ