28 Ağu 2023

Mezunumuza 2023 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü

İTÜ Telekomünikasyon Mühendisliği doktora programı 2022 mezunumuz Dr. Olfa Ben Yahia, teziyle 2023 yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci ve mezunları akademik alandaki başarılarıyla mühendisliği yeniden tanımlıyor. Telekomünikasyon Mühendisliği doktora programını Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt ve Doç. Dr. Eylem Erdoğan danışmanlığında başarıyla tamamlayarak 2022 yılında mezun olan öğrencimiz Dr. Olfa Ben Yahia, teziyle IEEE Türkiye’den 2023 yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’nü kazandı.

Gelecek vaat eden bilim insanlarına verilen ödül

Dr. Ben Yahia, “Uydu ağlarının fiziksel katman güvenlik performansı” adlı teziyle, gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilen IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne değer görüldü.

Mezunumuz Dr. Ben Yahia, yazdığı doktora teziyle İTÜ Lisansüstü En Başarılı Tez Ödülleri Yönergesi kapsamında verilen 2022 Yılı En Başarılı Tez Ödülü’ne değer görülmüş ve ödülü 250. Yıl Doktora Mezuniyet Töreni’nde Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından takdim edilmişti.

Mezunumuz Dr. Olfa Ben Yahia’yı ve tez danışmanları Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt ile Doç. Dr. Eylem Erdoğan’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Olfa Ben Yahia

Telekomünikasyon mühendisliği derecesini 2016 yılında Tunus Sfax Üniversitesi’nden alan Dr. Olfa Ben Yahia, 2017-2022 arasında İTÜ Telekomünikasyon Mühendisliği programında doktorasını tamamladı. Dr. Ben Yahia’nın araştırma alanları; kablosuz iletişim, fiziksel katman güvenliği performans analizi, uzay ağları, insansız hava aracı platformları, serbest uzay optik iletişimi gibi konuları kapsamaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ