25 Ağu 2023

İTÜ, Mezunu ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Kabri Başında Andı

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında İTÜ’ye değer katan mezunlarını anıyor. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, 24 Ağustos günü 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın İstanbul’da bulunan kabrini ziyaret etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizde büyük izler bırakmış kıymetli mezunlarını anıyor. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, beraberindeki Rektör Yardımcılarımız ve akademisyenlerle birlikte Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrine 24 Ağustos 2023 günü bir ziyaret gerçekleştirdi.

“Erken yaşlarından itibaren büyük akademik başarılara imza atan bir ilim insanı”

Prof. Dr. Koyuncu, 1996-1997 yıllarında başbakanlık yapmış olan önemli bir siyasi ve akademik isim olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da mezarı başında rahmet ve saygıyla anarken şunları dile getirdi: “İTÜ’ye değer katan kıymetli insanlardan biri de, hiç şüphesiz değerli mezunumuz ve öğretim üyemiz rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, erken yaşlarından itibaren akademik anlamda büyük başarılara imza attı. Türk siyasetinin yanı sıra ülkemizin üretimine de büyük katkıları oldu. Yaptığı akademik çalışmalar ve kurduğu motor üretim firması, bugün üzerinde ısrarla durduğumuz ‘yerli ve milli’ üretim olgusunun ne kadar önemli olduğunu ve merhum Erbakan’ın bunun ne kadar bilincinde olduğunu göstermektedir.”

Ziyaret esnasında Erbakan’ın kabrine kırmızı karanfillerden yapılmış bir çelenk ve anısına hitaben yazılmış bir anma levhası yerleştirildi. Ayrıca “250. Yılda 250. Bin Fidan” kampanyası kapsamında Erbakan adına 250 fidan bağışı gerçekleştirildi.

İTÜ, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Anıtkabir’de olacak

İTÜ Rektörlüğü, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023 günü Anıtkabir’e düzenleyeceği geniş katılımlı bir ziyaretle taçlandıracak.

İTÜ fakülteleri mezunlarının ve akademisyenlerinin anısını saygıyla yaşatıyor

İTÜ ayrıca, 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında ilerleyen günlerde 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in Isparta’daki anıt mezarına da bir ziyaret gerçekleştirilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi, akademiye değerli katkılar yapmış ve aramızdan ayrılmış öğretim üyeleri ve mezunlarını 250. yılı boyunca düzenleyeceği kabir ziyaretleriyle saygı ve rahmetle anmayı sürdürecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ