25 Ağu 2023

İTÜ’den 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Anıt Mezarına Anlamlı Ziyaret

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında İTÜ’ye değer katan mezunlarını anıyor. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, 24 Ağustos günü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın anıt mezarını ziyaret etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizde büyük izler bırakmış kıymetli mezunlarını anıyor. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, beraberindeki Rektör Yardımcılarımız ve akademisyenlerimizle birlikte Turgut Özal’ın anıt mezarına 24 Ağustos 2023 günü bir ziyaret gerçekleştirdiler.

“Kurumlar insanları yetiştirdikçe insanlar da kurumlara değer katar”

Prof. Dr. Koyuncu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın anıt mezarı başında yaptığı anma konuşmasında, “Nitelikli kurumlar, ait oldukları yeri veya içindeki insanları da yüceltir. Ancak kurumları yüceltenlerin de öncelikle çalışkan ve özverili insanlar olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü kurumlar insanları yetiştirdikçe; insanlar da kurumlara değer katar. İTÜ’nün 1773’ten bugüne 250 yılık tarihi ve kültürü, kurum ve insan ilişkisine dair en güzel örneklerden biridir,” sözleriyle mezunlarının İTÜ’yle olan güçlü bağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Koyuncu, “Anadolu’nun farklı farklı şehirlerinden gelen öğrenciler burada yetişti ve mezun oldu. Emek ve çabalarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bugünlere taşıyan akademisyenler, bilim insanları ve öğrenciler memlekete, bilime ve insanlığa eşsiz katkılarda bulundular. İşte, İTÜ’ye ve ülkemize değer katan kıymetli insanlardan biri de çok kıymetli mezunumuz ve 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’dır. Bugün kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz,” dedi.

Ziyaret esnasında Özal’ın kabrine kırmızı karanfillerden yapılmış çelenk ve adına hitaben yazılmış bir anma levhası yerleştirildi. Ayrıca “250. Yılda 250. Bin Fidan” kampanyası kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Özal’ın adına 250’şer fidan bağışı gerçekleştirildi.

İTÜ, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Anıtkabir’de olacak

İTÜ Rektörlüğü, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023 günü Anıtkabir’e düzenleyeceği geniş katılımlı bir ziyaretle de taçlandıracak.

İTÜ fakülteleri mezunlarının ve akademisyenlerinin anısını saygıyla yaşatıyor

İTÜ ayrıca, 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında ilerleyen günlerde 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in Isparta’daki anıt mezarına da bir ziyaret gerçekleştirilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi, akademiye değerli katkılar yapmış ve aramızdan ayrılmış öğretim üyeleri ve mezunlarını 250. yılı boyunca düzenleyeceği kabir ziyaretleriyle saygı ve rahmetle anmayı sürdürecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ