14 Kas 2022

Öğretim Üyemize İmmünoloji Alanında Kadın Bilim İnsanı Ödülü

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ayça Sayı Yazgan, Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila öncülüğünde Türk İmmünoloji Derneği tarafından verilen “Işıl Berat Barlan Kadın Bilim İnsanı” ödülüne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında akademisyenlerinin kazandığı uluslararası başarılarla göz doldurmaya devam ediyor. Alerji ve immünoloji alanındaki önemli çalışmaları teşvik etmek ve 2015 yılında yaşama veda eden dünyaca tanınmış bilim kadını Işıl Berat Barlan’ın anısını yaşatmak için verilen Kadın Bilim İnsanı Ödülü’nün bu yılki sahibi, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ayça Sayı Yazgan oldu.

Doç. Dr. Yazgan’a ödülü, İzmir’de 20-22 Ekim tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde takdim edildi. Harvard Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Talal Chatila’nın öncülüğünde Türk İmmünoloji Topluluğu’nun desteğiyle 2016’da hayata geçirilen Işıl Berat Barlan Ödülleri; Primer İmmün Yetersizlik Araştırmaları Ödülü, Genç Bilim İnsanı Ödülü ve Kadın Bilim İnsanı Ödülü olmak üzere üç kategoride veriliyor.

Doç. Dr. Ayça Sayı Yazgan hakkında

Doç. Dr. Yazgan, mide ülseri etkeni olan Helicobacter pylori bakteri enfeksiyonunda bağışıklık yanıtı ve kanser oluşumundaki etkisi, düzenleyici B hücrelerin hasta ve sağlıklı bireylerdeki rolü gibi farklı konularda araştırmalar yapmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan Yazgan, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde Moleküler İmmünoloji üzerine yoğunlaşan doktora ve yüksek lisans öğrencileriyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğretim üyemizi tebrik ediyoruz.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ