09 Ağu 2022

İTÜ, 18 Alanda Türkiye’de Lider

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nca açıklanan sıralamada Türk üniversiteleri arasında toplam 18 alanda Türkiye’de birinci sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nın, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2021-2022 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler toplam 78 bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak, son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi.

İTÜ mühendislikte ilk sırada

Türkiye’den 112 üniversitenin 33 bilim alanında katıldığı sıralamalarda İTÜ 28 alan başlığında sıralandı; mühendislik, havacılık ve uzay mühendisliği, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, mimarlık, yapay zekâ, bilişim ve bilgisayar bilimi, robotik ve akıllı sistemler, arkeoloji, polimer bilimi, yerbilimleri, malzeme mühendisliği, tarım, telekomünikasyon, su kaynakları, ticaret, yönetim, turizm ve hizmetleri, deniz bilimi ve teknolojisi alanlarında üstün başarı gösterdi ve Türk üniversiteleri arasında 18 alanda birinci oldu.

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi’nin 22’şer bilim alanında yer aldığı sıralamada, İstanbul Üniversitesi 19 bilim alanında yer alırken Yıldız Teknik ve Gazi üniversiteleri 15’er bilim alanında yer aldı. İTÜ 21 alanda ilk 3’te yer alırken, ODTÜ 18 alanda, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ise 13 alanda ilk 3’te yer aldı.

Dünya üniversiteleri yarıştı

URAP’ın 78 bilim alanını kapsayan sıralamasında bu yıl üniversitemiz en iyi dereceyi polimer bilim alanında dünyada44’üncü olarak elde etti. İTÜ toplam 28 alan başlığında  yer aldığı sıralamada, 18 alanda 1. sırada, 19 alanda ise ilk 500’de yer aldı.

URAP 2021-2022 dünya alan sıralamalarına erişmek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ