27 Haz 2022

Mezunlarımızla İTÜ Günü’nde Bir Arada Olmanın Coşkusunu Yaşadık

İTÜ mezunlarını ve ailelerini üniversitemizde bir araya getiren Geleneksel “İTÜ Günü” etkinlikleri, iki yıl aradan sonra 26 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen ve İTÜ’lülerin iple çektiği Geleneksel İTÜ Günü, 26 Haziran Pazar günü mezunlarımızın ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 250. yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin ve hatta dünyanın birçok yerinden gelen mezunlarımızla iki yıl aranın ardından yeniden buluşmanın coşkusunu yaşadı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun açılış konuşmasıyla başlayan programımız; açık alan etkinlikleri, geleneksel öğle yemeği ve plaket takdim törenleri gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İTÜ’lüler dünyanın her yerinde...

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu konuşmasında, İTÜ’lü olmanın önemine vurgu yaparak; “İstanbul Teknik Üniversitesi, bugün 250 yıla yaklaşan köklü ve güçlü birikimiyle adeta bir çınar! Böylesine ulu bir çınarın kökleri gibi, dünyanın dört bir yanına uzanan dalları da çok önemlidir. Köklerimiz, kendi toprağına ne kadar güçle bağlı olursa, dallarımız da o kadar fazla yere uzanabilecektir. İTÜ Ailesi’nin fertleri olarak bizler, bu bilinçle ve iradeyle hareket ediyoruz,” dedi.

Prof. Dr. Koyuncu, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Bugün aramızda, İTÜ’de eğitimini tamamladıktan sonra ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinde bulunan mensuplarımız var. Sizler, buradan aldığınız eğitimle İTÜ’nün marka değerini dünyanın her yerine taşıdınız. Göğsünüzdeki İTÜ rozetiyle dünyanın her bölgesinde bir Teknik Üniversitelinin nasıl iyi bir mühendis, mimar, sanatçı, iş insanı, girişimci olduğunu gösterdiniz. İki buçuk asırlık köklü bir eğitim kurumunun kalitesini ortaya koydunuz.”

Meslekte 50, 60 ve 70 yıl!

Meslekte 50, 60 ve 70 yılını tamamlayan mezunlarımız için, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gün boyu törenler yapılırken, mezunlarımız plaketlerini Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’dan aldılar.

1953 Elektrik mezunu ve Türkiye’nin ilk Sanayi ve Ticaret Bakanı Y. Müh. Ayhan Çilingiroğlu ile 1953 İnşaat Fakültesi mezunu Prof. Dr. Halit Demir, meslekte 70. yılını tamamlayan mezunlarımız adına birer konuşma yaptılar. İTÜ Günü etkinliklerine katılımlarıyla onur veren ve “İTÜ Ekol”ünü yaşatan 65 yıl ve üstü mezunlarımızdan Y. Müh. Aykut Altay (1959, Makina Fakültesi), Dr. Doğan Tekeli (1952, Mimarlık Fakültesi), Y. Müh. İhsan Baltaoğlu (1951, İnşaat Fakültesi), Y. Müh. Yüksel Erimtan (1951, İnşaat Fakültesi) plaketlerini aldılar ve Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Her kuşaktan İTÜ’lüler bir arada

İTÜ’lü olmanın gururunun yaşandığı bugünde; meslekte 50, 60 ve 70 yılını tamamlayan mezunlarımıza plaketleri Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde takdim edilirken; meslekte 20, 30 ve 40. yılını tamamlayan İTÜ’lü mezunlarımıza plaketleri mezun oldukları fakültelerinde takdim edildi. Bununla birlikte, meslekte 10. yılını tamamlayan mezunlarımız ise e-plaketlerine www.mbs.itu.edu.tr adresinden erişim sağladılar.

İTÜ’nün köklü değerlerini farklı kuşaklar arasında paylaşmayı ve güçlendirmeyi amaçlayan İTÜ Günü’nde, mezunlarımız öğle yemeğinde bir araya gelme ve sohbet etme fırsatı da buldular. 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi’nde düzenlenen ve geleneksel hale gelen öğle yemeğinde mezunlarımız anılarını tazelediler.

“Kaldığı Yerden” başlığıyla düzenlenen Geleneksel İTÜ Günümüzde; Yeşil Kampüs turu, çocuklar için oyun ve atölyeler, dans gösterileri, müzik performansları, spor kulüplerinin gösterileri, yetişkinler için etkinlikler, bisiklet turları, yiyecek-içecek ikramını içeren açık alan etkinlikleri tüm gün boyunca sürdü. Mezunlarımız ve aileleri gün boyu keyifle vakit geçirdiler.

Geleneksel İTÜ Günü etkinliklerimize katılım sağlayan tüm İTÜ’lü mezun ve ailelerine teşekkür ederiz.

 

Geleneksel “İTÜ Günü” etkinlikleri albümüne ulaşmak için tıklayınız.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ