18 May 2022

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Eğitim Havuzu Açılışı ve Seyit Onbaşı Gemisi İmza Töreni

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla yenilenen İTÜ Denizcilik Fakültesi Uygulamalı Eğitim Havuzu’nun açılışı 16 Mayıs Pazartesi günü Tuzla Yerleşkesi’nde yapıldı. Açılış töreninde ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile üniversitemiz arasında, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerinde faydalanabilmesi amacıyla Seyit Onbaşı gemisinin kullanımına ilişkin bir protokol töreni gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İMEAK ile geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında yenilenen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Uygulamalı Eğitim Havuzu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla yenilenen Uygulamalı Eğitim Havuzu’nun açılışı 16 Mayıs Pazartesi günü Tuzla Yerleşkesi’nde yapıldı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Bayrak, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özcan Arslan, Oda Sekretaryası, denizcilik sektöründeki STK’ların temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, törende yaptığı konuşmada baş döndürücü bir hızla gelişen dünyada, bu hızlı değişimden denizcilik sektörünün de payını aldığını dile getirdi. Küresel rekabette iddialı olabilmek için sektörde çalışmak üzere yüksek teknolojik bilgilerle donatılmış kalifiye işgücünün yaratılmasının önemini vurgulayan Kıran, dünyada denizcilikte gelişmiş tüm ülkelerin, Uluslararası Denizcilik Örgütü başta olmak üzere denizcilikte etkin kuruluşlar tarafından düzenlenen sözleşmeler, protokoller sonucu belirlenen yüksek eğitim standartlarına ulaşmak adına büyük gayret sarf ettiğini, denizde ve karada çalışacak işgücünü bu geliştirilmiş eğitim programlarına göre yetiştirdiğini aktardı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise konuşmasında; ülkemizde ve hatta bölgemizde, üniversite-sanayi işbirliğine en büyük önemi veren ve buradan katma değeri yüksek en fazla çıktıyı elde eden eğitim kurumlarından birinin İTÜ olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Koyuncu, denizcilik eğitiminin önemine vurgu yaptığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk denizciliğinin gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Çünkü, teorik eğitimin tek başına yeterli olmadığını, ancak uygulamaya geçtiğinde ve birçok kez sınandığında bir katma değer yaratabileceğinin farkındayız. Bununla birlikte, denizcilik eğitiminin teorik bilgiden çok uygulamaya ve deneyime çok daha fazla ihtiyaç duyduğunun da bilincindeyiz. Bugün, yenilenmiş havuzumuzun açılışı için burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dekanımızın da belirttiği gibi havuzumuz, birçok denizcilik eğitiminin uygulamalı olarak verilebilmesi açısından son derece önemli bir işleve sahiptir. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın çok değerli katkıları ile onarım ve tadilatı yapılan havuzumuz, Denizcilik Fakültesi öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine ve denizcilik sektörüne uzun yıllar daha hizmet edecektir. Bu vesileyle, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanımız Tamer Kıran’a İstanbul Teknik Üniversitesi adına çok teşekkür ederim.”

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’yle protokol

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun Tamer Kıran ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar’a günün anısına hediye takdim ettiği törende ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Seyit Onbaşı gemisinin eğitim için İTÜ Denizcilik Fakültesi’ne tahsis edilmesine ilişkin bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında, Seyit Onbaşı gemisinin İTÜ Denizcilik Fakültesi rıhtımında konuşlandırılması ve denizcilik eğitiminde kullanılması planlanıyor.

Konuşmaların ve imza töreninin ardından Uygulamalı Eğitim Havuzu’nun açılışı gerçekleştirildi. Yenilenen eğitim havuzu hakkında teknik bilgi alan heyet, daha sonra Seyit Onbaşı gemisini ziyaret etti.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ