10 May 2022

Dijital Dünyanın Geleceği: Metaverse

İstanbul Teknik Üniversitesi İş Dünyası Söyleşileri’ne konuk olan İTÜ Uzay Mühendisliği 2001 mezunumuz ve Mercek Tech’in Kurucusu Ahmet Usta, ilham veren başarı hikâyesini İTÜ’lülerle paylaştı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ İş Dünyası Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu İTÜ Uzay Mühendisliği 2001 mezunumuz ve Mercek Tech’in Kurucusu Ahmet Usta oldu. İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Hazal Taşkın’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşi İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak gerçekleşti. Bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca edindiği deneyimi paylaşan Usta, son yılların en önemli dijital kavramı olan “Metaverse” üzerinde durdu. “Metaverse”ün bugünü ve geleceğiyle ilgili görüşlerini dile getiren mezunumuz, teknolojinin seyrine dair değerlendirmeler yaparken, tecrübelerinden yola çıkarak İTÜ’lü öğrencilere ve yeni mezunlara tavsiyelerde de bulundu. 

İTÜ’de geçirdiği öğrencilik yıllarını keyifli olduğu kadar zorlu bir süreç olarak değerlendiren Ahmet Usta, İTÜ’de aldığı mühendislik eğitiminin ve kişisel merakının bilişim sektörüne yönelmesindeki katkılarından bahsetti: “Öğrencilik yıllarımda, çeşitli dergilerde yazmaya başlayarak geliştirdiğim merakım; mezuniyetim sonrası profosyonel iş yaşantımı oluşturan önemli bir tecrübeye dönüştü,” dedi. 

Firma olarak, geleceğin teknolojilerini ve dijital dönüşümü yoğun bir şekilde gündemlerinde tuttuklarını belirten mezunumuz, pandemi sürecinin bilgi teknolojileri sektörü açısından büyük fırsatlar ortaya çıkardığını söyledi. Bütün iş süreçlerini online platformlar üzerine odaklanarak oluşturdukları için pandemi sürecinde olumsuz etkilenmediklerini; aksine, blockchain teknolojisi üzerine verdikleri online eğitim ve seminerlerde belirgin bir artış olduğunu dile getirdi. 

Dijital kimliklerle ilgili Türkiye’nin, blockchain teknolojisine özel sektörün olduğu kadar kamu kuruluşlarının da verdiği önemi dile getiren Usta, ülkemizde özellikle veri güvenliği üzerine önemli yatırım ve çalışmaların olduğuna vurgu yaptı.

 

Ahmet Usta hakkında

İş hayatına çeşitli dergilerde yazarak başlayan Ahmet Usta, kariyeri boyunca farklı kurumlarda bilgi teknolojileri yöneticisi olarak görev aldı. Infomag, Bloomberg Business Türkiye gibi saygın dergilerde teknoloji editörlüğü yapan Usta, farklı ölçeklerde dijital ve basılı medya kanallarının kurulması ve yönetilmesine liderlik yaparken, aynı zamanda düzenli olarak yazarlığa devam etti. Usta, The Startup Owner’s Manual ve Identity is the New Money isimli kitapları Türkçeye çevirdi. İngilizce “coopetition” kavramını Türkçeye “rekaberlik” karşılığı ile kazandırdı. Blockchain 101 kitabının eş yazarı olan Usta, Blockchain Türkiye ve FinTech İstanbul Platformlarının genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda profesyonel bir konuşmacı ve eğitmendir.

 

Söyleşinin tamamını izlemek için  tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ