21 Mar 2022

İTÜ İş Dünyası Söyleşileri’nin Konuğu ShiftDelete.Net’in Kurucusu Hakkı Alkan Oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi İş Dünyası Söyleşileri’ne konuk olan ShiftDelete.Net’in kurucusu Hakkı Alkan, ilham veren girişimcilik hikâyesini İTÜ’lülerle paylaştı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ İş Dünyası Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu ShiftDelete.Net’in kurucusu Hakkı Alkan oldu. İTÜ İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Camgöz Aladağ moderatörlüğünde yapılan ve İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak gerçekleşen söyleşide Alkan, “Türkiye’de Teknoloji Girişimciliği” ile ilgili atılan adımların geleceğini değerlendirirken tecrübelerinden yola çıkarak İTÜ’lü öğrencilere ve yeni mezunlara tavsiyelerde bulundu.

 Profesyonel iş hayatına teknoloji dergisinde editörlük yaparak başlayan Hakkı Alkan, “Türkiye’de teknoloji yayıncılığı” dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri oldu. Kurucusu olduğu ShiftDelete.Net ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek videolu teknoloji içerikleriyle sektörde adeta yeni bir dönemi başlatan Hakkı Alkan; yaptıkları işi “Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri en yalın ve anlaşılır haliyle tüketiciye aktarmak” olarak tanımladı.

“İTÜ’lüler imkânlara ulaşmak konusunda çok şanslılar”

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Hakkı Alkan, o yıllarda İTÜ ile ilk kez bir öğrenci etkinliği sebebiyle tanıştığını ve o etkinlik sayesinde farkındalık kazandığının altını çizdi. Ayrıca, İTÜ’lü öğrencilerin imkânlara ulaşma noktasında ne kadar şanslı olduklarını hatırlatan Alkan; kendi kariyer serüvenini İTÜ’lülerle paylaştı ve ShiftDelete.Net’in kurulma aşamasında edindiği deneyimleri aktardı.

Türkiye’de teknoloji okuryazarlığı ortalamanın üzerinde

Türkiye’de ve dünyada teknoloji okuryazarlığının ortalamanın üzerinde olduğunu ve bu durumun, teknoloji girişimciliği alanında birçok fırsatı beraberinde getirdiğini söyleyen Alkan, “İTÜ’lü öğrencilerimizin gerçekleştirecekleri Start-up’larda ShiftDelete.Net olarak tanıtım desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, çalışmalarında deneyimli ve bilgi sahibi olan insanların tecrübelerinden faydalanarak ve kendine güvenerek her işi başaracaklarına inanıyorum. Bizler de genç girişimcilere elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Hakkı Alkan hakkında

1980 yılında Ankara’da doğdu. 2003’te Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel iş hayatına bir teknoloji dergisinde editörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaparak başladı. 2005 yılında ShiftDelete.Net’i kuran Hakkı Alkan, teknoloji yayıncılığı alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek videolu teknoloji içerikleriyle sektöre yön verdi. Hakkı Alkan, ShiftDelete.Net markasını globale açmaya hazırlanmakta olup, kurduğu ABD merkezli bir şirketle İngilizce yayın yapmak için çalışmalara başladı.

Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız. 


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ