11 Şub 2022

İTÜ’lü Mühendis, ABD Ulusal Mühendislik Akademisi Üyeliğine Seçildi

İTÜ Makina Fakültesi 1975 yılı mezunumuz Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, çalışmalarıyla mühendislik alanındaki katkılarından dolayı ABD Ulusal Mühendislik Akademisi’ne (NAE) üye seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Makina Fakültesi 1975 yılı mezunumuz Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, metal kesme mekaniği ve takım tezgâhı sistemleri araştırma ve endüstri uygulamalarındaki çalışmalarıyla mühendislik alanına katkılarından dolayı ABD Ulusal Mühendislik Akademisi’ne (NAE) üye seçildi.

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) Başkanı’nın yaptığı açıklamaya göre, NAE 2022 yılında 111 yeni üye ve 22 uluslararası üye daha seçti. Böylece, Akademi’nin ABD içindeki üye sayısı 2.388’e yükselirken, uluslararası üye sayısı da 310’a ulaştı. Uluslararası alanda seçilen 22 yeni üyeden ikisi Türk mühendislerden oluşuyor.

Araştırma enstitülerinin başkanlarının ve üst düzey yöneticilerinin üyesi oldukları NAE, mühendislik eğitimi için yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek uygulayan, yeni ve gelişmekte olan teknoloji alanlarına öncülük ederek, literatüre önemli katkılarda bulunan mühendisler arasından seçim yaparak üyelerini belirliyor.

Çalışmalarını, British Columbia Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde metal kesme mekaniği ve takım tezgâhı sistemleri araştırma ve endüstri uygulamaları alanında yürüten Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, mühendislik alanında ABD’nin en saygın ve itibarlı mesleki unvanlardan biri olarak görülen Akademi üyeliğine (NAE) seçilen iki Türk mühendisten biri oldu.

Prof. Dr. Altıntaş ile birlikte akademi üyeliğine seçilen bir diğer Türk mühendis ise sismik yansıma verilerini işlemek için yenilikçi yöntemler geliştirmesi ve yeni nesil jeofizikçiler yetiştirmesinden dolayı Dr. Öz Yılmaz oldu.

 

Prof. Dr. Yusuf Altıntaş hakkında

1975’te İTÜ Makine Fakültesi’nde lisans, 1980’de New Brunswick’te yüksek lisans ve 1987 yılında da McMaster’da doktora eğitimini tamamladı. 1977-1978 yıllarında MKE Kırıkkale Top Fabrikası’nda, 1980-1981’de Pratt & Whitney firmasında, 1981-1982 yıllarında ise Kanada CAD/CAM merkezinde çalıştı. 1986 yılından beri British Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Takım tezgâhları tasarımı, kontrolü, titreşimleri ve talaşlı imalat mekaniği konularında çok sayıda yayını ve konferans bildirisi vardır. Kendi alanında uluslararası düzeyde yirmiden fazla ödül aldı. 2016-2017 döneminde Enternasyonal İmalat Mühendisleri Akademisi’nin ilk Türk başkanı oldu.

 

Mezunumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ