13 Eki 2021

INFUS Konferansı Uluslararası Sıralamalarda İlk 1000’de

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Kahraman’ın başkanlığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası INFUS Konferansı (International Conference on Intelligent and Fuzzy Systems) veri bilimi uzmanı Imed Bouchrika ve ekibi tarafından hazırlanan Research.com sitesinde birçok uluslararası konferansı geride bırakarak dünya sıralamasında 949. sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Veri bilimi uzmanı Imed Bouchrika ve ekibi tarafından hazırlanan Research.com sitesinde 2014 yılından bu yana bilgisayar bilimi üzerine düzenli olarak yapılan listede üniversiteler, bilim insanları, konferanslar ve dergiler sıralanıyor. Sıralamada bilgisayar bilimindeki bütün araştırma alanları, yayınevleri ve ülkeler dikkate alınıyor.

Konferans Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kahraman sıralamayla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “INFUS konferansının önemli bir başarısı tamamen kendi kaynaklarıyla Türkiye’den bilgisayar bilimleri üzerine bu listeye girebilmiş tek konferans olmasıdır. Sıralama, her bir konferansa ait H5-indeksi ve etki puanı dikkate alınarak oluşturuluyor. H5-indeksi, son beş yılda bu konferanslarda yayımlanmış bildirilerin atıf indeksini gösteriyor. Etki puanı ise, konferansa katılmış h-indeksi çok yüksek bilim insanı sayısı dikkate alınarak hesaplanıyor. Sıralama 2017, 2018 ve 2019 konferans verileri dikkate alınarak oluşturulmuş. Bu durumda ilki 2019 yılında düzenlenen INFUS’un başarısı sadece 2019 verilerine dayanıyor. Düzenlendiği ilk yılda ve tamamen INFUS organizasyon ekibinin çabası ve zekâsıyla dünya çapındaki organizasyonları geride bırakma başarısının mutluluğunu yaşıyoruz.”

INFUS konferansı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ