01 Eki 2021

İTÜ Mezun İstihdamında Lider Üniversiteler Arasında

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, 2022 yılı Mezun İstihdam Derecelendirmesi (Graduate Employability Rankings) listesini açıkladı. QS’in açıkladığı Mezun İstihdam Sıralaması 2022’ye göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) dünyada 301-500 sıra bandında yer alarak lider üniversiteler arasında yerini aldı.

Londra merkezli saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in açıkladığı Mezun İstihdam Sıralaması’nda üniversitelerin mezunlarının istihdam verileri ve işveren gözünden itibarları değerlendirildi. Toplam 786 üniversitenin değerlendirildiği derecelendirmede, en iyi 550 üniversitenin sonuçları listelendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi yüksek niteliklere sahip mezunlar yetiştirerek, son dört yıldır, QS Mezunların İstihdam Sıralaması’nda dünya genelinde 301-500 aralığında yer aldı.

QS Mezun İstihdam Sıralaması 2022’de değerlendirme kriterleri şu şekilde oldu:

· Kurumlar, işverenler arasında ne kadar itibarlı?

· Kurumlar yüksek nitelikli mezun yetiştiriyor mu?

· Kurumların şirketlerle olan bağlantı ve işbirliği oranı ne düzeyde?

· Bir kurumun yeni mezunları işverenler için ne kadar ilgi çekici ve öncelikli?

QS Mezun İstihdam Sıralaması 2022’ye erişim için: tıklayınız.