28 Eyl 2021

İTÜ, Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) Programında Paydaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) yarışmasının 3. döneminde organizatörler arasında yer alacak. İTÜ, programın 3. döneminde “Pekiştirmeli Öğrenme Tabanlı Sürü Stratejisi Geliştirme” adlı yarışmanın düzenlenmesi ve yarışma ortamı için gerekli yazılımların ve algoritmaların geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ve her sene birçok üniversitenin ve şirketin katıldığı kapsamlı bir yarışma olan Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor’da (Y3), yarışmacılar zorlu yapay zekâ problemleri için yaratıcı çözümler geliştiriyor.

Y3 kapsamında, İTÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi UYGAR Merkezi, Doç. Dr. Nazım Kemal Üre yürütücülüğünde “Pekiştirmeli Öğrenme Tabanlı Sürü Stratejisi Geliştirme” adlı yarışmanın düzenlenmesi ve yarışma ortamı için gerekli yazılımların ve algoritmaların geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Ankara’da yapılan Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) Programı 2. Dönem Ödülleri ve 3. Dönem Projeleri İmza Töreni’nde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından İTÜ’nün paydaş olduğu açıklandı. İmza törenine İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Genel Sekreter Prof. Dr. Ali Deniz ve yarışma yürütücüsü Doç. Dr. Nazım Kemal Üre katıldılar.

Yarışmayla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde duyurulacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ