06 Eyl 2021

TÜBİTAK – 1001 Programı Kapsamında İTÜ’den 4 Proje Daha Destek Almaya Hak Kazandı

2021 yılı birinci döneminde, bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılmasına imkân sağlanan TÜBİTAK – 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Buna göre, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 4 proje daha destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı birinci döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projelerin değerlendirilme süreci tamamlandı ve desteklenmesi yönünde karar alınan çalışmalar kamuoyuna duyuruldu.

TÜBİTAK tarafından 2021 yılı birinci döneminde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projeler değerlendirildi. Değerlendirmeye alınan toplam 216 projeden 110’unun desteklenmesine karar verildi.

Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, mali ilkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen İTÜ öğretim üyelerimizin yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen projeler şöyle sıralandı:

Proje YürütücüsüFakülteBölümAraştırma GrubuProje NoProje Adı
Doç. Dr. Behçet Uğur TöreyinBilişim EnstitüsüBilişim Uygulamaları Anabilim DalıEEEAG121E378Videonun Sıkıştırılmış Ortamda Anlamlandırılması
Doç. Dr. Burhaneddin İzgiFen-EdebiyatMatematik MühendisliğiEEEAG121E394Stokastik Oyunlar İçin Matris Norm Tabanlı Yeni Çözüm Yöntemleri ve Yapay Zeka Uygulamaları
Prof. Dr. Elif Pehlivanoğlu MantaşİnşaatÇevre MühendisliğiÇAYDAG121Y383Covid-19 Tedavisinde Kullanılan İlaçların Zehirliliğinin Mikroplastikler Varlığında Araştırılması ve Klorlama, Ozonlama ve Kçh-Bazlı Katalitik Ozonlama ile Giderimleri
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KızılKimya MetalurjiKimya MühendisliğiEEEAG121E374Ferromanyetik Nanotel Nanojonksiyonunda Tek Molekül Dna Spintroniği

Desteklenen Projelerin tamamı için tıklayınız.