31 Ağu 2021

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’dan Yeni İTÜ’lülere Hoş Geldiniz Mesajı

Değerli Öğrenci Arkadaşım, Ailemize, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoş geldin.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Yoğun geçen bir çalışma döneminin ardından sınavlarında gösterdiğin başarı neticesinde İTÜ’ye girmeye hak kazandığın için seni tebrik ediyor, haklı gururunu paylaşıyorum. Bugün hayallerine ve hedeflerine bir adım daha yaklaştın. Bu gayret ve azminin tam şu anda olduğu gibi, gelecekte de sana güzel kapılar açacağını umuyor ve diliyorum.

Eşiğinden henüz gireceğin okul, 250. yaşına doğru hızla yol alan “köklü” bir üniversite. İTÜ’nün bunca yıl başarılı bir Ar-Ge üniversitesi olarak kalması, aynı zamanda genç ve dinamik olmasıyla, yani seninle ilgili. Senin gibi heyecanlı, çalışkan, üretken, yaratıcı zihinler sayesinde İTÜ bugüne dek kendini hep yenilemeyi başardı ve bundan sonra da başaracak.

Bizler; Teknik Üniversiteli olarak Ar-Ge, inovasyon, dijital teknoloji veya teorik bilgi olsun, kazandığımız ve edindiğimiz tüm birikimi katma değer haline getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sayede ülkemizin geleceğine olduğu kadar insanlığa da büyük fayda sağlıyoruz. Bilgiye aç, öğrenmeye istekli insanların irfan ve fayda ürettiği kurumlardır üniversiteler. İşte bu yüzden senin de katıldığın İTÜ Ailesi, geçmişinden aldığı büyük birikimle her zaman ülkemizin dönüştürücü gücü olmaya; gençlikten aldığı dinamizm sayesinde de daima yeni kalmaya devam edecektir.

İTÜ ile hayallerinin bir parçası olan hedeflerine yaklaşırken, yeni şeyler öğrenmenin, sosyal aktivitelerin, sanatın, sporun ve arkadaşlığın da keyfini çıkarabileceksin. İTÜ Ailesi’nin bağları o kadar güçlüdür ki, bu aileye dahil olduktan sonra, araya yıllar veya mesafeler girse bile, sağlanan gönül bağı her daim varlığını korur. Çünkü İstanbul Teknik Üniversiteliler bir kültürle bağlanırlar birbirlerine. İşte biz buna “İTÜ Ailesi” diyoruz. Artık aramızdasın…

Umuyorum ve inanıyorum ki, burada geçireceğin eğitim dönemin, sana hayatın boyunca başarı, sağlık ve mutluluk getirecektir.

Aileye, yuvaya hoş geldin.

Prof. Dr. İsmail Koyuncu

Rektör

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ