28 Tem 2021

EELISAconnect Çalıştayı İTÜ’de Gerçekleşti

EELISAconnect çalıştay serisinin üçüncüsü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yapıldı. EELISA birliğinin akademisyenleri ve araştırmacılarının çevrimiçi katılım gösterdiği toplantıda “Şehirler ve Topluluklar” alanında karşılaşılan zorlukların çözümlerine dair geliştirilen stratejiler için EELISA faaliyetleri portföyü oluşturma kararı alındı.

EELISAconnect çalıştay serisi kapsamında Avrupa Üniversitesi vizyonuna dair yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla farklı disiplinlerden EELISA akademisyenleri ve araştırmacıları İTÜ’de bir araya geldi.

EELISA İTÜ Koordinatörü Emrah Acar’ın liderliğini üstlendiği çalıştayda, EELISA Yönetici Müdürü Sofia d’Aguiar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Horizon Europe Programı Proje Direktörü Çağrı Yıldırım ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Araştırma ve İnovasyon Keşif Yöneticisi Gökçe Tuna katılımcılar arasında yer aldı.