08 Tem 2021

İTÜ, URAP Sıralaması’nda 7 Alanda Türkiye’de Lider

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarınca açıklanan sıralamada toplam yedi alanda Türkiye’de birinci sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2020-2021 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler toplam 62 bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak, son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi.

 

İTÜ mühendislikte ilk sırada

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı’nın, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkat çekmek için hazırladığı 2020-2021 alan sıralamasında, üniversitemiz toplam yedi alanda Türkiye’de birinci sırada yer aldı. 

Dünya çapında üç bin üniversitenin ele alındığı sıralamada, alan bazında yapılan değerlendirme sonucunda İTÜ; mühendislik, havacılık ve uzay mühendisliği, inşaat mühendisliği, yapay zekâ, jeoloji, yerbilimleri ve makina mühendisliği alanlarında üstün başarı gösterdi ve Türk üniversiteleri arasında birinci oldu.

 

Dünya üniversiteleri yarıştı



URAP’ın 62 bilim alanını kapsayan sıralamasında bu yıl, 90 farklı ülkenin üniversiteleri en az bir alan sıralamasında yer aldı. Çin’in 277 üniversitesi en az bir alan sıralamasında yer alırken ABD’nin en az bir sıralamaya giren üniversite sayısı 250’de kaldı. Çin ve ABD’yi 106 üniversite ile Japonya izledi.

URAP’ın alan sıralamasındaki 62 alanın 21’inde Çin üniversiteleri, 19’unda ABD üniversiteleri birinci oldu. Bu sıralama ile Çin bu yıl ilk defa 21 bilim alanında dünya birincisi olarak ABD’yi ikinciliğe düşürdü.

URAP 2020-2021 dünya alan sıralamalarına erişmek için tıklayınız.
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ