06 May 2021

Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Demir Hayatını Kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği 1982 mezunumuz, İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Demir'i Kovid-19 nedeniyle kaybettik.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Uzun yıllar üniversitemize emek veren değerli hocamız Prof. Dr. Demir, Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Burada yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

İTÜ’de çok sayıda öğrencinin yetişmesinde büyük emeği olan ve uzun yıllar üniversitemize emek veren değerli hocamıza, “İbrahim Abi”mize Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve İTÜ Ailemize başsağlığı dileriz.

Prof. Dr. İbrahim Demir

1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Lisans ve yüksek lisans çalışmalarını sırasıyla üniversitemizin İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümü’nde, doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarına iki yıl boyunca Rutgers Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak devam etti. İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde 1996 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent ve 2018 yılında profesör oldu. Çevre Mühendisliği Bölümü’ndeki görevleri ve akademik çalışmalarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı, İTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetim Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı olarak birçok idari görevde bulundu. Farklı kurumlar tarafından desteklenen çok sayıda araştırma ve uygulama projesinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev aldı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ