27 Nis 2021

İTÜ Nano Ekibine Malezya’dan Ödül

İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Levent Trabzon’un yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK destekli “Sıvı Gıdalarda Aflatoksin Tespiti Yapabilen Taşınabilir Mikroakışkan Tabanlı Kit Geliştirilmesi” isimli proje, International Innovation Competition 2021 (IAM2021) yarışmasında Türkiye’den katılan ilk ve tek üniversite olarak uluslararası kategoride 1. oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Malezya’da gerçekleştirilen ve 9 farklı ülkeden 1.267 katılımcının olduğu yarışmada, öğretim üyemiz Prof. Dr. Levent Trabzon ve doktora öğrencisi Nagihan Okutan Arslan ile  lisans öğrencileri Onur Nurtan, Nazım Can Önder, Baturay Dalgıç ve Gülce Topal “The Best of The Best Innovation Award” ve “Gold Award” derecelerini kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Bu başarı, İTÜ MEMS Ar-Ge Merkezi’nin son bir sene içerisinde inovasyon yarışmalarından aldığı üçüncü başarı olarak öne çıkıyor. Teknofest Yarışması’nda kazandığı 4.’lük ve Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda aldığı 1.’lik diğer başarıları arasında bulunuyor.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ