12 Nis 2021

Geleceğin mühendisleri İTÜ Kariyer Zirvesi’nde buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kariyer Zirvesi 2021, 6-7 Nisan tarihlerinde, Siemens ana sponsorluğunda çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Bu yıl, “Yeteneğe Dokun” temasıyla düzenlenen İTÜ Kariyer Zirvesi’nde farklı sektörlerden alanında lider 69 katılımcı firma, öğrencilerle ve yeni mezunlarla buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İKZ ’21, pandemi dönemi şartlarında, dijital çağa ve katılımcı firmaların beklentilerine daha fazla cevap verebilmek için, Yeteneğe Dokun (Touch the Talent) mottosu ile tasarlandı.

Bu yıl sanal ortama adapte edilen etkinliğin interaktif yapısı sayesinde, öğrenciler insan kaynakları yetkilileriyle daha etkin şekilde bir araya geldi. Bunların yanında çeşitli paneller, iş ve staj mülakatları, case study, tea talk ve workshop etkinlikleriyle de öğrencilerle insan kaynakları yönetici ve çalışanları arasında iletişim kurmaları sağlandı.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, böyle zirveleri, özellikle öğrencileri açısından üniversite-iş dünyası tanışmasının ilk ayağı olarak gördüklerini ve bu nedenle çok önemsediklerini belirterek şu ifadeleri dile getirdi: “İstiyoruz ki her bir öğrencimiz, daha okulunun ilk senesinden itibaren kendi alanıyla ilgili iş fırsatlarını görsün, deneyim edinsin ve yeni bağlantılar kursun. O nedenle, öğrencilerimizin bu zirveye katılımı geleceğin iş dünyası ve trendleri için bilhassa önemlidir. Teknik üniversite olarak en çok önem verdiğimiz meselelerin başında da akademi-iş dünyası işbirliğini her zaman en üst seviyede tutmak gelmektedir. İşte bugün, yedincisini yaptığımız zirvemizle bu işbirliği ve kaynaşmanın daha fazla artarak çoğalmasını temenni ediyoruz.”

Yüksek Oranda Bir Katılım

Kariyer ve Staj Merkezi Müdürü Doç. Dr. Resul Aydemir, zirveyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “İTÜ Kariyer ve Staj Merkezi’nin düzenlediği İTÜ Kariyer Zirvesi 2021, 6-7 Nisan’da sanal bir platformda gerçekleştirdik. Büyük bir ilgi görmesinden memnuniyet duyduğumuz İKZ ’21’e toplamda 55.671 kayıtlı ziyaretçi katılırken, 69 da firma katıldı. Bu sayılara baktığımızda, katılımcı firma başına ortalama 807 ziyaret ile etkileşimi epey yüksek bir zirve gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Stant ziyaretlerinin yanı sıra, öğrencilerimiz firmalarla CV bırakma, yetkililerle mesajlaşma, görüntülü görüşme yapma gibi çeşitli yollarla da iletişime geçebildi. Sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşturduğumuz öğrencilerimiz katılımcı firmalara toplamda 17 binden fazla defa CV’lerini ilettiler. Zirve boyunca katılımcı firmalarımızla, İKZ’nin gelenekselleşmiş ‘yeteneğe dokun’ etkinliklerini düzenledik. Bu etkinlikler sırasında çok sayıda iş ve staj mülakatı, atölye ve örnek olay çalışması, firma sunumu ve öğrencilerle sohbetler gerçekleşti. Zirvenin sanal olmasının bir diğer avantajı da ülkemizin dört bir yanından firmaların etkinliğe katılımı oldu. İKZ ’21, aynı zamanda önemli davetli konuşmacıları ağırladığımız ‘Geleceğin trendleri ve kariyerleri’ temalı panellerle de İTÜ sosyal medya hesapları aracılığıyla canlı olarak çok sayıda dinleyiciye ulaştı,” dedi.

İTÜ Kariyer Zirvesi, özellikle staj ve kariyer olanakları hakkında İTÜ’lü öğrencilerin ayrıntılı bilgi almaları, akademik eğitimleriyle yeteneklerine uygun pozisyonlara başvurmaları ve firmaların nitelikli insan kaynağına kısa sürede ulaşmaları adına büyük bir misyon üstleniyor. Zirve bu bağlamda, özel sektör temsilcileriyle genç kuşaklar arasında sağlıklı, dinamik ve sürekli iletişim mekanizması sağlayan bir kariyer etkinliği olarak görülüyor.

 


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ