30 Ara 2020

Öğrencimiz Onur Nurtan’ın Bitirme Projesine İnovasyon Ödülü

İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Onur Nurtan, bitirme projesi çalışmasıyla 7. Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda 498 proje arasından üniversite kategorisinde birinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Makina Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Onur Nurtan bitirme projesi çalışmasıyla, 7. Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda 498 proje arasından üniversite kategorisinde birinci oldu.

“Gıda ve Tarım Sektöründe Kullanılabilecek Bilişim ve İletişim Teknolojileri Destekli Mems Tabanlı Modüler Analiz Sistemi” isimli bitirme projesiyle yarışmaya katılan Onur Nurtan projeyle ilgili ve geleceğe yönelik planları hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Lisans öğrencisi olarak Ar-Ge çalışmalarında bulunmak biz mühendis adayları için çok kıymetlidir. İstanbul Teknik Üniversitesi, sahip olduğu laboratuvar imkânları ve öğrenciye destek olan akademisyenleri sayesinde proje geliştirmeye her zaman teşvik etmektedir. Bu kapsamda okuluma, değerli hocalarıma ve projede emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilecek, katma değeri yüksek, patentlenebilir projeler üretmeye, geliştirmeye ve bu doğrultuda akademik çalışmalar yapmaya devam edeceğim.”

Proje danışmanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Levent Trabzon ise öğrencisini ve çalışma arkadaşları Nagihan Okutan Arslan ve Nazım Can Önder’i tebrik ederek, “Son beş yıldır MEMS Ar-Ge Merkezi ve nanoGARAGE ortamında lisans öğrencileriyle birçok yarışmada ipi göğüsledik. Lisans öğrencilerinin Ar-Ge ekosistemi içerisinde nitelikli çalışmaları, ‘Lisans Ar-Ge’nin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu gösteriyor,” dedi.

Öğrencimizi ve proje danışmanı öğretim üyemizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ