29 Ara 2020

İTÜ’de 2020 Yıl Sonu Toplantısı

Üniversitemiz 2020 yılını, yeni projelerin konuşulduğu, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirildiği Yıl Sonu Toplantısı ile değerlendirdi. İTÜ Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, üniversitemizin 250. yıla doğru emin adımlarla ilerlerken, İTÜ için “Hamle Yılı” ilan ettiği 2021’de hayata geçirilecek projeleri İTÜ Ailesi ile paylaştı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı ve mezunumuz Prof. Dr. İsmail Demir, “Geleceğin Türkiyesi ve Mühendislik” başlıklı konuşması ile Yıl Sonu Toplantımızın onur konuğuydu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, sözlerine pandemi döneminde hayatını kaybeden İTÜ’lüleri yad ederek başladı. Zor bir yılın geride bırakıldığını, daha önce yaşadıklarımızdan çok farklı bir yıl olduğunu ifade eden Koyuncu, “Buna rağmen her birimiz üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirdik. Akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle, idari kadromuzla ve tüm çalışanlarımızla bu zorlu süreci, elimizden geldiğince en iyi şekilde geçirmek adına büyük çaba sarf ettik. İTÜ Ailesi olarak bunu hep birlikte başardık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum,” dedi.

250. yılına doğru yol alan büyük ve güçlü bir kurum: İTÜ

İTÜ’nün geçmişinden ve birikiminden aldığı deneyimle, güzel işler yapmaya, ülkemizin eğitim kalitesine değer katmaya, hepimizin özverili çalışmasıyla devam edeceğini vurgulayan Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, 250. yılına doğru ilerleyen büyük ve güçlü bir eğitim kurumu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İsmail Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler de bu ailenin birer fertleri olarak son derece şeffaf bir şekilde, yapıp ettiklerimizi ve planladıklarımızı elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz. Biz, idari kadro olarak, aile üyelerimizden tavsiyeler almaya her zaman açığız. Bu konuda bana, Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterliğimize veya İletişim Direktörlüğümüzdeki arkadaşlarıma her zaman ulaşabilir; önerilerinizi ve fikirlerinizi iletebilirsiniz. Bir kuruma aidiyet hissetmek, orayı evimiz gibi görmek, işimizi severek yapmanın en önemli belirtisidir. İTÜ, hepimizin çabasıyla, yani yine İTÜ Ailesinin emeğiyle çok daha iyi yerlere gelecektir.”

2021 hamle yılımız olacak

İTÜ’nün uluslararasılaşmaya yeni dönemde büyük önem verdiğini ve bu bağlamda kurumsallaşmaya gidildiğini aktaran Koyuncu, “Araştırma üniversiteleri olarak araştırma merkezleriyle, öğrencilerimizi daha fazla uygulama ve araştırmaya dahil etmeliyiz ve daha nitelikli uluslararası öğrenci ve öğretim üyesini sistem içerisine almalıyız. Bunu sağladığımız takdirde, en iyilerden olacağız. Bu yüzden, İTÜ olarak 2021 yılını hamle yılı ilan ediyoruz. İnşallah eğitimde, Ar-Ge’de, kurumsal yapılanmada, uluslararası ilişkiler bağlamında bizim için bir hamle yılı olacak,” dedi.

Ödül alan İTÜ’lülere tebrik

Rektörümüz sunumunda, 2020 yılında büyük başarılar elde eden akademisyenlerimize ve öğrencilerimize de geniş yer ayırdı. Koyuncu, “Bu önemli toplantının yapılmasındaki en başlıca vesilelerden biri olan, üniversitemize otuz yıl, hatta kırk yıl boyunca emek vermiş siz değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine emekliliğe ayrılan kıymetli hocalarımıza İTÜ’ye yaptıkları bilimsel katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Sizler, İTÜ markasına yıllar boyunca değer katarak aslında ülkemizin bilimine, teknolojisine, yeteneğine, kültür ve sanatına da katkıda bulundunuz. Sizler, burada yaptığınız her çalışmayla, ülkemizin teknik altyapısına, bilgi birikimine ve gelecek vizyonuna da değer kattınız. Bu vesileyle, hepinize bir kez daha İTÜ Ailemiz adına gönülden teşekkür ediyorum,” dedi. Prof. Dr. İsmail Koyuncu; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı), TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” ile öğrencileri ve takımlarını başarılarından dolayı bir kez daha tebrik etti.

Geleceğin Türkiyesi ve Mühendislik

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı ve Uçak Mühendisliği Bölümü 1982 yılı mezunumuz Prof. Dr. İsmail Demir, “Geleceğin Türkiyesi ve Mühendislik” başlıklı konuşması ile Yıl Sonu Toplantımızın onur konuğuydu. Prof. Dr. İsmail Demir, 43 yıllık bir İTÜ’lü olarak bu toplantıya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. İsmail Demir, konuşmasında özellikle sanayi ve üniversitenin birbirini tanıma, yapılan işlerden haberdar olma anlamında da çok yakın bir temas ve ilişki içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve diğer üniversitelerle işbirliklerine her zaman açık olduklarını dile getiren Demir, “Sizlere bu açık davetimizdir. Dilerseniz bunu organize ve sistematik şekilde yapalım... Ama bizlerin kamu olarak neye ihtiyacımız var ve sizler akademisyen olarak neler üzerinde çalışıyorsunuz sorularını eşzamanlı şekilde sormaya ihtiyacımız var. Çünkü, bugün çalışmaya ihtiyaç duyduğumuz, teknolojisini edinmek istediğimiz birçok alanda üniversitede en azından belirli seviyede ve belirli alanlarda çok önemli yetkinlikler ve kabiliyetler var. İletişimimizi başlatmak üzere bugünkü buluşmamız bir milat olsun; sizlere açık davetimiz var. Yapılan, yapılacak faaliyetlerle ilgili bizlerin çağrıları, ihtiyaçları olabilir veya sizlerin ilginç proje önerileri olabilir. Biz bunları çok canı gönülden, can kulağıyla dinlemeye hazırız,” ifadelerini kullandı.

İTÜ’ye emek verenlere plaket

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) konseriyle devam eden Yıl Sonu Toplantısı’nda, bu yıl emekli olan ve hizmette 30. ve 40. yılını dolduran İTÜ’lülere teşekkür belgeleri verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ