15 Ara 2020

ABD Merkezli Öğrenci Vaka Analizi Yarışması'nda İTÜ Takımı Birinci

Amerikan Mühendislik Yönetimi Topluluğu (The American Society for Engineering Management – ASEM) tarafından online olarak düzenlenen 2020 ASEM Konferansı Öğrenci Vaka Analizi Yarışması’nda İTÜ İşletme Fakültesi, İşletme Mühendisliği Bölümünden üç öğrencimizin yarıştığı İstanbul Teknik Üniversitesi Takımı birinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

 

Mühendislik Yönetimi alanında dünyanın en seçkin organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ASEM (American Society for Engineering Management) tarafından 28-30 Ekim 2020 tarihleri arasında ABD merkezli ve online olarak düzenlenen 2020 ASEM Konferansı Öğrenci Vaka Analizi Yarışması’nda İTÜ İşletme Mühendisliği’nden üç öğrencimizin yarıştığı İstanbul Teknik Üniversitesi Takımı birinci oldu.

Öğrencilerimiz, 8’i ABD üniversitesi olan 9 takımı ardında bırakarak, ABD dışından bu yarışmayı ilk kez kazanan öğrenci takımı unvanını elde etti.

Akademik danışmanlığını İşletme Fakültesi’nden Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Nihan Yıldırım’ın yaptığı, Hüseyin Umutcan Ay, Ayşe Nisa Akgün ve Nur Hilal Gürgöze isimli öğrencilerimizden oluşan takımda ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden Esra Okumuş da yer aldı.

14 yıldır yapılan bu yarışmada uzun yıllar birinciliği elinde tutan U.S. Military Academy’nin yanı sıra, U.S. Air Force Academy, Missouri S&T, Montana State University, Mississippi State University, James Madison University, Western Michigan gibi önde gelen ABD üniversitelerini ve ABD dışından yarışmaya katılan diğer takım olan Brezilya Öğrenci Takımını geride bırakarak bu önemli başarıyı elde etti.

Takımımız, jürinin ve konferans katılımcılarının büyük beğenisini topladı. Ayrıca konferans katılımcılarının oylarıyla belirlenen Community Awards’da da takımımız U.S. Military Academy’nin ardından ikinciliği elde etti.

Takım Danışmanı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Nihan Yıldırım, yarışmada Türkiye’yi temsil eden tek takım olduklarını belirterek “İTÜ olarak ilk defa bu yarışmaya Türkiye’den bir üniversite katıldı,” dedi.

Yıldırım, ayrıca öğrencilerimizin başarısı üzerine şunları dile getirdi: “Öğrencilerimiz zor şartlar altında bir araya gelmeden iyi hazırlandı. Daha sonra öğrencilerimiz yarışmaya online olarak katıldılar. Yarışmada; İTÜ’den öğrencilerimiz Hüseyin Umutcan Ay, Ayşe Nisa Akgün ve Nur Hilal Gürgöze ile Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden Esra Okumuş mühendislik yönetimiyle ilgili vaka analizi sunumu yaptılar. Ve sunumlarıyla yarışmada birinciliğe layık görüldüler. Böylece, Öğrenci Vaka Analizi Yarışması’nı ilk defa Amerika dışından bir üniversite öğrenci grubu kazanmış oldu. Öğrencilerimizin bu başarısına çok sevindik ve bizi çok gururlandırdı. Bu yıl online olduğu için bu yarışmaya katılabildik. Ancak ileriki yıllarda yerinde katılabilmek için kaynağa ihtiyacımız var. Kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın sponsorluklarıyla İTÜ’lü öğrencilere desteklerini bekliyoruz.”

Takım kaptanı olan öğrencimiz Hüseyin Umutcan Ay ise ASEM tarafından düzenlenen yarışmanın çok prestijli bir yarışma olduğun ifade etti. Kısa bir zaman dilimi içinde bu yarışmaya hazırlandıklarını anlatan Ay, “Her sene düzenli olarak katılan ve yarışma hakkında bilgi sahibi olan diğer okullarla karşılaştırıldığında üzerimizde baskı epeyce vardı. Ancak gerek Türkiye’den katılacak ilk grup olmanın verdiği heyecan gerekse danışman hocamıza duyduğumuz güvenle daveti kabul ederek hemen çalışmaya başladık ve yarışmaya girdik,” diye konuştu.

Ay, takım arkadaşlarının çok özverili olduğunun altını çizerek, “Sektöründe ileri gelen bir teknoloji şirketinin Covid-19 salgını altında kısa ve uzun dönem stratejilerini geliştirdiğimiz bu yarışmadan çıktığımızda iyi bir iş çıkardığımızı biliyorduk. Bir sonraki hafta gerçekleşen jüri sunumları da bizi haksız çıkarmadı ve üç ay gibi kısa bir süre çalıştığımız bu yarışmadan birinci olarak ayrıldık,” dedi. Ay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ödül töreninin ardından jüri başkanından aldığımız ‘Şu ana kadar hiç böylesini görmedim,’ övgüsü ise hayatımda en gurur duyduğum övgülerden biri olabilir. Bu kadar kısa sürede bu sonucu almamızda okulumuzun verdiği işletme mühendisliği eğitimi çok etkili oldu. Eğitim sayesinde kazandığımız küresel perspektif Amerikan standartlarını aşmamızı sağlamış, içerdiği güncel metodolojiyle modern dünya sorunlarına çözüm bulmamızı kolaylaştırmış ve aynı zamanda eğitimimizin lokal odaklı bakışı ise bizi özellikle kısıtlar altında çalışma konusunda diğer yarışmacılardan özel kılmıştır. Yarışmada ülkemizi başarıyla temsil ederek birinci olduğumuz için çok mutluyuz.”

Yarışmanın sorumlusu ve başkanı Prof. Greg Sedrick tarafından öğrenci takımımızın 14 yıldır bu yarışmada en iyi performans gösteren takımlardan biri olduğu ifade edildi.

Uluslararası arenada başarılarıyla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve akademisyenimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ